Speldesign med Ludwig Sandbacka

Åtgärdspanel

Biljettförsäljningen har upphört

Labbanmälan till detta labb har stängt, men kontakta gärna oss om du vill se ifall det finns lediga platser! info@kulturkarnevalen.fi

Speldesign med Ludwig Sandbacka

Vad är ett spel och hur gör man spel? Hur fungerar kod och vad är en spelmotor?

Av Kulturkarnevalen

Tid och plats

Datum och tid

fre 6 maj 2022 18:00 - mån 9 maj 2022 09:00 EEST

Plats

Oulu Sepänkatu 7 90100 Oulu Finland

Återbetalningspolicy

Kontakta arrangören för att begära återbetalning.
Eventbrites avgift är inte återbetalningsbar.

Eventdetaljer

Speldesign är en komplicerad och mystisk konstform, med sitt eget språk och sina egna regler och på speldesign labbet kommer vi att skrapa lite på ytan av den nu största underhållningsbranschen i världen. Vi kommer att hitta på spel idéer, testa på att koda och bygga enkla spel prototyper.

Speldesign labbet är för dig som vill få en snabbkurs i grunderna för hur man gör spel. En dag är väldigt lite tid för att hinna gå igenom allt som krävs för att göra ett spel, men målet med labbet är att öppna dörren för aspirerande spelmakare och ge deltagarna en grund att bygga vidare på. Vi kommer att jobba i spelmotorn Unity, programmera med C# och göra lite grafik i Krita. Ingen erfarenhet krävs så häng på om du har en liten dröm om att skapa spel.

Ludwig “Ludde” Sandbacka är en illustratör, speldesigner och bildkonstlärare från Vasa, ursprungligen Korsholm. Han utbildade sig till illustratör på Winchester School of Art i England och sedan till speldesigner på Kungliga Danska Konstakademin i Köpenhamn. Nu lär han ut bildkonst och speldesign på Korsholms Högstadium, illustrerar böcker för olika förlag och knåpar ihop spel då han hinner.

Deltagare: 14

Ta med: Din dator och installera före karnevalen programmen Visual Studio, Unity 3D och Krita. Om du har ritplatta (drawing tablet) eller en ipad med penna så får du gärna ta med dem, eftersom vi kommer att designa lite.

Ladda ner:

Unity 3D: https://unity.com/download

Visual Studio Code : https://code.visualstudio.com/?wt.mc_id=DX_841432

(eller någon annan version av Visual Studio men Code borde vara gratis)

Krita : https://krita.org/en/

(eller någon annat ritprogram men krita är det bästa i gratisklassen) på förhand

Alla program är gratis och nödvändiga för att koda spel.

Kulturkarnevalen ON TOUR Uleåborg 6-8 maj

Kulturkarnevalen är ett svenskspråkigt kulturevenemang för ungdomar i åldern 13-19 år och karnevalen ordnas vanligtvis under en helg i november. I år fyller Kulturkarnevalen 20 år och det firas med roliga aktiviteter året runt! Kom med och kalasa till Uleåborg veckoslutet den 6-8 maj då vi kör Kulturkarnevalen ON TOUR!

På karnevalen finns olika labb (workshops) som du anmäler dig till, samt drop in kvällsaktiviteter och en karnevalsshow. Karnevalen gästas av rapparen och sverigefinnen Jesse P samt Uleåborgsbördige skådespelaren och artisten Dennis Nylund.

Program

Fredag den 6 maj

18:00 Deltagarna checkar in vid Svenska Privatskolan i Uleåborg, inkvartering i skolan

Olika drop in aktiviteter, bland annat Escape room och spel

Middag

20:00 Kulturkarnevalens invigningsshow med skådespelaren Dennis Nylund

Kvällste

23:00 Tystnad

Lördag 7 maj

8:00-9:00 Frukost

9:30 Samling inför labb

10:00-18:00 Labb

Lunch

Mellanmål

18:00-19:00 Middag

19:00 Karnevalsfest med labbpresentationer och uppträdande med rapartisten Jesse P

22:00 Kvällste

23:00 Tystnad

Söndagen den 8 maj

7:00-8:00 Frukost

Hemfärd

Anmälningstid

14.3-27.3 Gratis Early bird biljetter för inbjudna elever från Uleåborg med omnejd

28.3-10.4 Vanliga biljetter

Avgifter

För ungdomar bosatta i Uleåborg: 0 euro (Early Bird anmälan 14-27.3)

Övriga deltagare: 30 euro (Vanliga biljetter 28.3-10.4)

I deltagaravgiften ingår resor, mat, logi och allt program.

Biljetten kan betalas med kredit- eller betalkort, eller faktura. Ifall du väljer att betala med kort ska du ha det redo vid anmälan.

Resor

Kulturkarnevalen bokar tågbiljetter för deltagare, för att åka tåg från Åbo, Helsingfors, Tammerfors, Vasa, Seinäjoki, Bennäs eller Karleby till Uleåborg tur och retur.

Övernattning

I Svenska Privatskolan i Uleåborg för den som behöver logi. Inkvarteringen sker i klassrum. Packa med liggunderlag och sovsäck.

Online

Gå också med i vår server på Discord för att hänga med i allt karnevalsrelaterat, delta i kvällslabb och aktiviteter och lär känna andra karnevalsfantaster från hela Svenskfinland!

Kulturkarnevalen ON TOUR Uleåborg arrangeras i samarbete med Svenska Privatskolan i Uleåborg, Luckan och Pohjola Norden i Uleåborg, Svenska nu och UngMartha och genomförs med understöd av bl.a. Svenska Kulturfonden och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

Om arrangören

Arrangerad av
Kulturkarnevalen