Actions Panel

Poistotekstiilistä tuotteeksi -työpaja

Tervetuloa Poistotekstiilistä tuotteeksi -työpajaan ideoimaan miten poistotekstiilikeräykseen päätynyttä materiaalia voitaisiin hyödyntää!

By Tekstiilit kiertoon 2.0 -hanke

When and where

Date and time

Mon, Jun 12, 2023 9:00 AM - 11:30 AM EEST

Location

Pal­ve­lu­to­ri Ser­vi­ce Cent­re 18 Aleksanterinkatu 15140 Lahti Finland

About this event

  • 2 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

Poistotekstiilien erilliskeräyksestä tuli pakollista Suomessa tämän vuoden alusta. Poistotekstiileillä tarkoitetaan tässä yhteydessä risaisia ja rikkinäisiä, mutta puhtaita vaatteita ja kodintekstiilejä, jotka eivät enää sellaisenaan sovellu uudelleenkäyttöön. Tällä hetkellä kierrätyskelpoinen poistotekstiili kuljetetaan Paimion poistotekstiilin jalostuslaitokseen, jossa se kierrätetään mekaanisesti kierrätyskuiduksi. Olisiko tätä arvokasta materiaalia mahdollista hyödyntää paremmin myös alueellisesti? Poistotekstiilikeräykseen päätyy tämän lisäksi paljon sinne kuulumatonta materiaalia, kuten peittoja, tyynyjä, kenkiä ja asusteita. Työpajassa pohdimme samalla, miten poistotekstiilikeräykseen kuulumatonta materiaalia voisi hyödyntää.

Tule kuulemaan Tekstiilit kiertoon 2.0 -hankkeen kuulumisia, tapaamaan muita tekstiilien kiertotaloudesta kiinnostuneita alueen toimijoita ja inspiroitumaan erilaisista poistotekstiilien hyödyntämismahdollisuuksista.

Alustava ohjelma:

9:00-9:30 Aamupalaa ja verkostoitumista

9:30-10 Tekstiilit kiertoon 2.0 -hankkeen esittely

10-11 Työpajatyöskentelyä

11-11:30 Esittelyjä ja loppusanat

Työpajan osallistujamäärä on rajattu 30 henkilöön. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 7.6.2023.

Tilaisuus on maksuton ja järjestetään Lahden Palvelutorilla Kauppakeskus Triossa sijaitsevassa LAVA-tilassa, johon on esteetön pääsy. Aamupäivän tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä ajankohtaa.

Tekstiilit kiertoon 2.0 -hankkeen toteuttajina ovat LAB-ammattikorkeakoulu, Salpakierto Oy sekä Harjulan Setlementti ry ja se on rahoitettu Päijät-Hämeen liiton Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

About the organiser