Lannistumattoman kansan lauluja - konsertti

Actions Panel

Ticket sales end soon

Lannistumattoman kansan lauluja - konsertti

Yksikään kansa ei ole luonut historiansa aikana yhtä paljon lauluja kuin ukrainalaiset.

By Suomen Ukrainalainen Teatteri

When and where

Date and time

Sunday, May 28 · 5 - 8pm EEST

Location

Matinkylän Monitoimitalo 17 Matinraitti 02230 Espoo Finland

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • 3 hours
  • Mobile eTicket

FI

Lannistumattoman kansan lauluja - konsertti

Yksikään kansa ei ole luonut historiansa aikana yhtä paljon lauluja kuin ukrainalaiset.

UNESCO on kerännyt kansanlauluja eri puolilta maailmaa, ja sen kokoelmissa on noin 15 500 ukrainalaista laulua. Toisella sijalla on Italia 6 000 kansanlaululla. Ukrainan kansanperinteen ja etnografian instituutin arkistoon on tallennettu noin 500 000 laulua.

Ukrainalaisille laulu on ollut aina polku, joka ohjaa heitä läpi elämän aina äidin kohdusta asti. Laulu on tarina menneisyydestä, nykyhetken ilo ja kutsu valoisaan tulevaisuuteen. Laulu on Ukrainan kansan sielu ja elämä!

Puolalainen kirjailija Kazimiers Brodzinski kirjoitti: "Ukrainalaiset eivät luo lauluja, vaan ne kasvavat itsestään kuin kukat niityllä, ja niitä on niin paljon, että mikään toinen maa ei voi ylpeillä yhtä suurella laulujen määrällä!” Ei ole sattumaa, että monet ukrainalaiset laulut on hyväksytty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Kutsumme teidät suureen hyväntekeväisyyskonserttiin, jonka järjestää Suomen ukrainalaisen teatterin Kalina-kuoro, joka voitti hiljattain XXII:n kansainvälisen kilpailun "Ukraina yhdistää maailman". Konsertissa esiintyvät teatterin näyttelijät, kuoro ja solistit. Konserttiohjelma sisältää moderneja ja muinaisia ukrainalaisia lauluja, runoja ja lyhyitä katkelmia näytelmistä.

Kuoronjohtaja: säveltäjä Grigori Pass

Koreografi: Aleksandra Sandblom

Ääniteknikko: Vladimir Gromov

Video-ohjaaja: Evgeny Goncharenko

Suomen ukrainalaisen teatterin taiteellinen johtaja ja pääohjaaja Igor Frei

UA

Концерт Пісні незламного народу

Жодна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку було створено українським народом.

У ЮНЕСКО зібрано дивовижну фонотеку народних пісень країн усього світу. У фонді України там знаходиться близько 15,5 тисячі пісень. На другому місці знаходиться Італія із кількістю 6 тисяч народних пісень.

Україна – співуча земля. В архівах Інституту фольклору та етнографії України зберігається близько 500 тисяч пісень.

Для українського народу пісня завжди була стежкою, яка вела українця життям від самого лона матері. Пісня є історія минулого, прикраса сьогодення та заклик до світлого майбутнього. Пісня – це душа українського народу, його життя!

Польський письменник Бродзинський писав: «В українців пісні не творяться, а самі ростуть, як квіти на луках, і така їхня кількість, якою жоден інший народ не може похвалитися!» І недарма ЮНЕСКО включила українські пісні до списку нематеріальної культурної спадщини.

Ми запрошуємо вас на Великий благодійний концерт переможців ХХІІ–го Міжнародного конкурсу «Україна поєднує світ» хору «Калина» Українського театру Фінляндії.

У концерті беруть участь актори театру, хор та солісти – вокалісти. У програмі концерту сучасні та старовинні українські пісні, поетичні композиції та драматичні мініатюри.

Керівник хору – композитор Григорій Пасс

Хореограф Олександра Сандблом

Звукорежисер Володимир Громов

Відеорежисер Євген Гончаренко

Художній керівник та головний режисер Українського театру Фінляндії Ігор Фрей

About the organizer

Ticket sales end soon