Katuvalokuvauskierros Aukusti Heinosen kanssa 14.6.2023

Actions Panel

Katuvalokuvauskierros Aukusti Heinosen kanssa 14.6.2023

Näe Helsinki uusin silmin Valokuvataiteen museon katuvalokuvauskierroksella!

By The Finnish Museum of Photography

When and where

Date and time

Wed, Jun 14, 2023 5:00 PM - 7:00 PM EEST

Location

Mikonkatu 1 1 Mikonkatu 00100 Helsinki Finland

About this event

Katuvalokuvaus – mitä se on? Mikä hyvässä katuvalokuvassa on tärkeää? Katuvalokuvaus liittyy erottamattomasti valokuvauksen historiaan ja se on voimissaan tänäkin päivänä. Suomen valokuvataiteen museon järjestämät katuvalokuvauskierrokset tutustuttavat katukuvauksen saloihin, opettavat havaitsemaan usein huomaamattomiksi jääviä asioita ja vangitsemaan todellista katuelämää. Kierroksia vetävät katuvalokuvaajat ja urbaanista maisemasta inspiroituvat valokuvaajat Aukusti Heinonen, Helen Korpak, Aleks Talve sekä Verna Kovanen, jotka jakavat näkemyksensä ja parhaat vinkkinsä. Kierroksia järjestetään kesäkauden 2023 kuluessa suomen ja ruotsin kielillä.

Keskiviikon 14.6. Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin valokuvaaja Aukusti Heinosen johdolla. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustassa, kuullaan hänen kuvausprosessistaan, lempipaikoistaan ja reiteistään ja saadaan vinkkejä aiheisiin, kuvakulmiin ja rinnastuksiin. Kierroksen kuluessa kuvataan omalla laitteella (kamera tai puhelin), opitaan uusia katsomisen tapoja tutuksikin käyneissä maisemissa ja inspiroidutaan ympäristöstä.

"Työskentelen kuvaamalla rakennettua ympäristöä ja maisemaa. Toimeksiantoina tekemäni työt keskittyvät arkkitehtuurin esittämiseen edustavasti ja omassa taiteellisessa työskentelyssäni etsin harvemmin havaittuja näkökulmia maisemaan ja sen esittämiseen. Tärkeä osa työskentelyäni on valon kulun seuraaminen ja yksityiskohtien havainnointi. Työskentelymetodeihini kuuluu myös kuljeskelu ja vaeltelu kaupungissa ja sen rakentuvilla laitamilla. "

Aukustin verkkosivut: https://www.aukustiheinonen.com/

Instagram: @aukustih

Osallistujia kehotetaan jakamaan kuviaan kävelyn aikana Instagramissa tunnisteella #valokuvamuseophotowalk

Kierros kestää yhteensä noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Tapahtuma on suomenkielinen.

Lähtöpaikka: Valokuvataiteen museon K1, Kämp Gallerian pohjakerros, Mikonkatu 1. Kokoonnumme museon lipunmyyntitiskin luona.

Hinta: 12/6/0 EUR (Museon pääsymaksu)

HUOM! Maksu tapahtuu museon infopisteellä, joten tulethan ajoissa paikalle.

Mukaan mahtuu 12 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja sulkeutuu kun tapahtuma on varattu täyteen. Ilmoittautuminen on sitova.

Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

Kuva: Aukusti Heinonen

About the organiser

The Finnish Museum of Photography is Finland's national specialized museum for photography. Through exhibitions, collection management, education, research, and a wide range of public and community programmes, the museum strives to promote and foster photographic art and culture in Finland. Founded on the initiative of Finnish photography organizations, the museum opened its doors in 1969 and is the oldest photography museum in Europe.